casey horner 4rDCa5hBlCs unsplashKennis, kunde en netwerk

Wij hebben zelf veel kennis en ervaring met duurzame projecten en daarnaast hebben wij een goed netwerk binnen Houten. Graag helpen wij jou om van een duurzaam idee een goed project te maken. 
 

Financiële bijdrage

Het geld van ons fonds gebruiken wij om duurzame initiatieven te ondersteunen. Dit kan in de vorm van een gift of een lening. 

Wij hebben verschillende vormen van financiele bijdragen (gift of lening):

 
1. De Kleine Keus, een bijdrage tot maximaal €500 per initiatief, is het hele jaar beschikbaar voorzover het budget toereikend is. DFHouten neemt snel een beslissing (meestal niet meer dan enkele weken). Open voor nieuwe initiatieven. 
2. De Groene Keus, een bijdrage tot maximaal €10.000 per initiatief, wordt een keer per jaar in een aanvraagronde uitgegeven. Ingediende initiatieven worden aan het einde van het kalenderjaar tegen elkaar afgewogen en de beste initiatieven worden gehonoreerd. Nu gesloten voor nieuwe aanvragen.
3. De Groene Prijsvraag, een bijdrage van €10.000 of €5.000, een nieuw experiment in 2020. Lees hier meer. Nu gesloten
4.  De Houtense Verduurzamer van het jaar, wordt een keer per jaar uitgeroepen en door het bestuur gekozen. Zij maakt haar keuze uit genomineerde Houtenaren.. Open voor nominaties tot 1-10-2021. Lees hier meer
 

Een initiatief voor de Groene Keus en de Kleine Keus moet aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een bijdrage. Daarnaast passen wij een aantal beoordelingscriteria toe om het initiatief te beoordelen. Daarbij hebben wij een vaste rolverdeling.

kristopher roller PC lbSSxCZE unsplashKleine Keus
Een Kleine Keus kun je heel eenvoudig aanvragen door ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.te sturen waarin je het idee kort uitlegt. We nemen vervolgens contact op om jouw idee en de mogelijkheden van financiële steun te bespreken..
 
Groene Keus
Op het eind van ieder jaar kent het DuurzaamheidsFonds Houten giften toe aan een aantal duurzame initiatieven (Voor de ronde van 2020 konden tot 30 september initiatieven worden ingediend).
Heb je een vastomlijnd idee? Maak dan een projectplan en een begroting. Je kunt eventueel gebruik maken van het aanvraagformulier.
Heb je geen idee hoe je het moet aanpakken? Of wil je graag eens praten met deskundigen om je idee tot een plan uit te werken? Geen probleem. Bel of mail ons (zie contactgegevens onderaan de pagina). Wij helpen je graag hierbij.