GK2020 deelbakfiets 1

In Fietsstad Houten willen we deelbakfietsen plaatsen om duurzaam grote spullen en materialen te vervoeren. Dan is het niet meer nodig om een auto, eventueel met aanhanger, te hebben of te lenen. De bakfietsen staan, om te beginnen, op twee locaties, bijvoorbeeld op de gemeentewerf en bij één van de twee fietstransferia. Inwoners van Houten reserveren de bakfietsen online en maken gratis gebruik. 

Hier is een filmpje te vinden over dit initiatief.

 

Het idee

Je ruimt je zolder op of je hebt een kleine verbouwing. De overtollige spullen en het bouwmateriaal wil je naar de Kringloopwinkel of de milieustraat brengen. Allemaal heel duurzaam. En je hebt geen auto, ook heel duurzaam. Hoe doe je dat? Het overkwam Marcel Smolenaars; hij ontkwam er niet aan een auto huren om bij de gemeentewerf in de file te gaan staan tussen de ronkende auto’s. Dat moet in Fietsstad Houten toch anders kunnen, was de gedachte die bij hem opkwam. Waarom niet per bakfiets? Zou het niet fantastisch zijn als Houtenaren makkelijk een bakfiets konden lenen? Hij legde zijn idee voor aan Arjen de Boer van de Fietsersbond Houten, die het idee direct omarmde.

 

 

GK2020 deelbakfiets 2Uitwerking

De deelbakfietsen komen op twee locaties te staan. Kandidaat-locaties zijn: de fietstransferia bij de treinstations, de drie winkelkernen en de milieustraat. We kiezen voor tweedehands bakfietsen met versnellingen, maar zonder elektrische trapondersteuning. Dat beperkt de kosten en het onderhoud. Robert Pijnacker van de Sleutelclub Houten bleek al snel een medestander; de Sleutelclub verzorgt het onderhoud.
De fietsen kunnen online gereserveerd worden en gebruik is gratis voor inwoners van Houten. Deze nieuwe mogelijkheid maken we bekend onder inwoners met hulp van verschillende media en organisaties. Denk aan het lokale krantje, maar ook door flyers en borden bij de milieustraat, kringloopwinkels en winkelcentra.


De initiatiefnemers vragen het Duurzaamheidsfonds € 2.750 om dit plan te realiseren.

 

GK2020 deelbakfiets 3Initiatiefnemers

Marcel Smolenaars legde zijn idee voor aan Arjen de Boer van de Fietsersbond Houten en zo zijn ze tot de aanvraag bij het Duurzaamheidsfonds gekomen.